Praatjesmakers

Door Annemarie van den Bos (Leidse Praatjes)

 

Het is een maandagavond in oktober.. Marlou Dahmen, Liang de Beer en ondergetekende lopen bar-bistro City Hall binnen. Op het eerste oog zitten we gezellig aan een tafeltje te keuvelen. Dit is echter niet zomaar een avond met praatjes. We vergaderen over Leidse Praatjes, dé gratis netwerkborrel voor vrouwelijke young professionals in de regio Leiden. Ieder kwartaal gebruiken we de bovenzaal van de City Hall om vrouwen te inspireren over netwerken, werk en carrière.

leidsepraatjes

Logo van Leidsepraatjes

 

In juni 2013 hielden we de eerste borrel, waarbij een loopbaancoach Aletta van ’t Hoog netwerkspellen deed met de gasten. De reacties waren overweldigend. “Jullie vullen een behoefte.” “We zijn geïnspireerd om ervoor te gaan!” Deze enthousiaste reacties hebben ervoor gezorgd dat we de tweede borrel in het teken hebben laten staan van ‘inspiratie van je zakenrelatie’.

 

Dankzij enkele bezoekers en Chiara van de Gangmakerij is vervolgens een heuse ‘Leidse Praatjes – Teaser gefilmd.  In september zijn Marlou en Liang naar Sassenheim getogen voor een interview op werken.fm, afgenomen door ‘vrouwenfluisteraar’ Jan Heemskerk en Eva Helmond. Leidse Praatjes gaat als een speer!

 

Tijdens de tweede borrel was het bezoekersaantal inmiddels verdubbeld. Nina de Bruijn, Desiree Grijpma en Laura van Swichgum, een foodblogger, imagostyliste en online marketingspecialiste vertelden over hun werk en deelden lessen uit hun carrières. Dankzij grafisch ontwerpster Romanee Buddenbohmer en –inmiddels- huisfotografe Petra van der Spek konden bezoekers geheel in Leidse Praatjesstijl op de foto. Een kartonnen bord met het logo en twee hoofdgaten was speciaal daarvoor gemaakt.

 

De volgende borrel zal gericht zijn op starters op de arbeidsmarkt. Over een paar maanden laat ik meer weten over het programma van de derde borrel op 20 januari.

 

Meer informatie kunt u hier vinden:

Facebook: www.facebook.com/leidsepraatjes

LinkedIn: http://nl.linkedin.com/pub/leidse-praatjes

Twitter: @LeidsePraatjes

Email: leidsepraatjes@gmail.com

Waar zijn jullie? from Chiara on Vimeo.