Waardeuitwisseling in de Gangmakerij

Wat is de Gangmakerij?

De Gangmakerij is een meltingpot, als je op een willekeurige dag twee verschillende gangmakers tegen het lijf zou lopen dan hoor je twee COMPLEET verschillende verhalen.

De Gangmakerij is een pop-upĀ ontmoetingsplek

De Gangmakerij zorgt voor reuring

De Gangmakerij is een club voor creatieve ondernemers in Leiden.

De Gangmakerij initieert waarmaakdagen en durftevragensessies

De Gangmakerij is een collectief van gangmakers: ondernemende mensen die initatief nemen en nieuwe netwerken vormen, zonder hun eigen succes na te streven.

 

Maar hoe werkt dit collectief dan precies?

Dat weten wij ook niet precies. We bestaan pas sinds maart 2012 en het ontstond eigenlijk heel spontaan zonder dat iemand dat had geroepen of gewild: opeens waren we daar met 20 gangmakers in een leegstaand pand en na een paar maanden vonden we dat zo leuk, dat we besloten om ook in het volgende pand bij elkaar te blijven als collectief.

Ook dat ging vrij spontaan, maar we merkten dat na de zomer de energie er een beetje uit was: de stichting was officieel opgericht, er zijn statuten en een bestuur. Ook is er een duurzame samenwerking ontstaan met Stichting Werk en Onderneming, maar intussen waren de pioniers van het eerste uur al bezig met iets anders: de een had een nieuw bedrijf opgericht, de ander had even een time-out nodig en ondergetekende had weer een knieoperatie.

Gelukkig zat ik van de week in een lange treinreis naar Nijmegen (voor een bezoekje aan de waarmakerij, onze inspirationbron voor dit collectief) en daar kreeg Bas een goed idee. We hebben getekend, gefilmd en online gezet.

Bas legt in 1 minuut uit wat het idee is van het collectief:

Op Vimeo

Op Facebook

 

Vind je dit ook een leuk idee?

 

Like, comment en laat van je horen!